Google juhatab haigla asemel elumaja juurde

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõras linnas seigeldes ei tasu asutuste otsimisel nutitelefoni teejuhiseid pimesi usaldada. Näiteks teab Google Maps, et Viljandi haigla asub kesklinnas Pärna tänav 3 majas. See on tegelikult elumaja, mille peremehel Tauri Lillemaal on käsil aia ehitus. Haigla õige aadress on Pärna tee 3, mis jääb linnapiirist välja.
Võõras linnas seigeldes ei tasu asutuste otsimisel nutitelefoni teejuhiseid pimesi usaldada. Näiteks teab Google Maps, et Viljandi haigla asub kesklinnas Pärna tänav 3 majas. See on tegelikult elumaja, mille peremehel Tauri Lillemaal on käsil aia ehitus. Haigla õige aadress on Pärna tee 3, mis jääb linnapiirist välja. Foto: Elmo Riig

Viljandi haiglat on pikemat aega plaanitud tuua kompaktsemal kujul kesklinna. Kui uskuda Google Mapsi kaarti, siis selle järgi asub raviasutus juba praegu üsna linna keskel ja suisa eramajas.

Kuigi kohalikel ei teki ilmselt küsimust, kus haigla asub, ei pruugi seda teada teistest linnadest või riikidest siia tulnud külalised, kellel võib samuti tekkida vajadus arstiabi järele – käia ootamatu tervisehäda tõttu erakorralise meditsiini osakonnas või kiirustada hoopis sünnitama.

Kui kasutada seejuures teed juhatava abimehena Google Mapsi kaarti, mis on miljonite inimeste giidivalik number üks, satub suure tõenäosusega aktsiaseltsi Galvi-Linda naabruses asuva Pärna tänav 3 maja juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles