Ametnikud püüavad aerofotode abil ebaseaduslikke hooneid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maa-amet ja linnavalitsus aasta aega teinud koostööd, mille tulemusel peaksid 2020. aastaks olema ehitisregistrisse kantud ka need hooned ja rajatised, mis on ehitatud salaja või millel pole korralikke dokumente.

Eelmise aasta juulis jõustus ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seadus, mille kohaselt tuleb ehitisregistri andmed korrastada 2020. aasta esimeseks jaanuariks. Viljandi arhitektuuriameti ehitusinspektori Hans Priksi sõnul tehakse selles osas koostööd maa-ametiga. «Maa-ameti spetsialistid võtavad satelliidipildi ja võrdlevad seda praeguse ehitisregistriga. Kui ruumikujud ei klapi, läheme ja vaatame üle,» selgitas ta. Tema sõnul on olnud juhtumeid, kus tundmatut objekti peetakse ehitiseks, kuid kohapeal on selgunud, et see on hoopis keskmisest suurem puuriit.

Samas tuleb ette ka olukordi, kus hoovis ongi ebaseaduslik ehitis. Siis sõltub Priksi sõnul kõik ehitise iseloomust ja vanusest. Muretsema ei pea need inimesed, kelle hooned on ehitatud enne 2003. aasta esimest jaanuarit. Sellisel juhul võib hoone kasutamist jätkata, küll aga peaks üle kontrollima, kas rajatised on korrektselt ehitisregistrisse kantud. Kande puudumisel tuleb viga parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles