Pank uuendab tasuta ID-kaardi koode

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Aivar Aotäht / Sakala.

Märtsikuu lõpuni saab Swedbanki kontorites uuendada tasuta ID-kaardi PIN- ja PUK-koodi.


Veebruari keskpaigast saab e-maksuameti kaudu hakata esitama 2010. aaasta füüsilise isiku tuludeklaratsioone. Swedbank soovitab inimestel enne seda kontrollida oma ID-kaardi sertifikaatide kehtivust ning veenduda, et PIN- ja PUK-kood oleksid meeles. 31. märtsini on uute koodide väljastamine ja ID-kaardi sertifikaatide uuendamine panga kontorites tasuta.

Swedbanki eraisikute arveldus- ja investeerimistoodete osakonna juhataja Ede Raagmetsa sõnul on kõige lihtsam ja turvalisem viis nii internetipanka kui e-maksuametisse siseneda ID-kaardiga. «Tulude deklareerimise aeg on varsti jälle käes ja seetõttu soovitan kõigil kaardi omanikel juba praegu kontrollida, kas neil on selleks olemas kõik vajalikud koodid, kehtivad sertifikaadid ja ID-kaardi lugeja,» kõneles Raagmets.

Tema sõnul saab internetipanka siseneda ja e-maksuametis tulu deklareerida endiselt ka paroolikaardiga, ent ta soovitas isiku tuvastamiseks kasutada siiski ID-kaarti, mobiil-ID-d ja PIN-kalkulaatorit, mis on tunduvalt turvalisemad.

ID-kaarte on Eestis kasutusel juba üle miljoni ehk ID-kaart on käes suuremal osal elanikkonnast. ID-kaart on internetis kehtiv isikut tõendav dokument, millega saab kiirelt ja turvaliselt ka oma pangaasju ajada. Rohkem infot (koodid, sertifikaadid, kaardilugeja jne) selle kohta, mida on vaja ID-kaardi elektrooniliseks kasutamiseks, saab siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles