Metsajärves hakkas õnge võimas haug

Egon Valdaru
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval soode ja metsade vahelt, ühest Viljandimaa veekogust elu suurima kala püüdnud Igor Naela õnn oli piiritu.
Neljapäeval soode ja metsade vahelt, ühest Viljandimaa veekogust elu suurima kala püüdnud Igor Naela õnn oli piiritu. Foto: Aivar Aotäht

Neljapäeval naasis viljandlane Igor Nael kalaretkelt nelja haugiga, kellest suurim kaalus 8,6 kilogrammi ja oli 104 sentimeetrit pikk.

Väiksemad kalad kaalusid 3, 1,6 ja 1,5 kilogrammi. Kalamees tõmbas need välja metsajärvest, mille asukohta ta avaldada ei soovi.

Suurim kala hakkas õnge kohe päeva algul.

«Kui teist auku puurisin, kuuldus tuulevaikuses kõrr-kõrr — esimese unna juures hakkas ketta pealt jõhv maha jooksma,» pajatas Igor Nael. «Nägin läbi jää, et suurem elukas on otsas. Pelgasin, et ta ei mahu läbi, sest puuri diameeter on 130 millimeetrit.»

Et oli karta jõhvi purunemist, kalamees teist auku esimese kõrvale puurida ei julgenud. «Otsustasin kämbla auku lükata, kuigi teadsin, et kui haug suu avab, jään käest ilma. Õnneks sain silmade juurest kinni ja asusin sikutama. Keskelt oli purikas liiga jäme, aga mari liikus allapoole ja tänu sellele mahtus ta kitsast august läbi.»

Nii jäi käsi haugist puutumata, kuid vägeva adrenaliinilaksu saanud uljaspea lõikas endale tamiiliga sügavalt sõrme.

«Õemehega müttasime järvel veel pool päeva, puurisime ohtralt auke ja püüdsime palju hauge,» rääkis Nael. «Kilost kergemad lasksime vette tagasi. Purikate meelitamiseks kasutasime eelmisel päeval Õisu järvest püütud särgi.»

Metsajärvelt läbi paksu lume, raske kalakoti ning hulga varustusega mitu kilomeetrit autoni sumbata oli karm katsumus. Koju jõudes pani kalamees sauna küdema ning riputas retkest tehtud video huvilistele Youtube’i vaatamiseks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles