Sihtasutus toetab seakasvatuse lõpetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaelu edendamise sihtasutuse (MES) nõukogu otsustas neljapäeval hakata alates 19. juulist maksma väikeste seakasvatuste omanikele toetust, mis aitab neil seakasvatust lõpetada.

«Eestis kehtivad seakasvatustele Aafrika seakatku tõttu väga karmid bioohutusnõuded. Nende rakendamine on kulukas ja loomapidajale võivad need hakata aja jooksul üle jõu käima,» ütles maaelu edendamise sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg. «Seepärast sihtasutus pakubki toetust, et kuni 50 sea kasvatajal oleks võimalus loomapidamine lõpetada.»

Raul Rosenbergi sõnul on Eestis kuni 50 seaga kasvatusi 126 ja nendes peetakse kokku ligi 1000 siga. Loomapidaja, kes soovib seapidamist lõpetada, saab kompensatsiooni ühe euro elussea iga kilogrammi kohta. Kokku on toetusteks arvestatud kuni 120 000 eurot ja seda rahastatakse maaelu edendamise sihtasutuse omavahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles