Inimene, kes pole kunagi liha söönud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonathan-Anty Adamoniene pole kunagi liha söönud ja neli aastat tagasi hakkas ta veganiks. Ta valutab südant inimeste ületarbimise ja vähese teadlikkuse pärast.
Joonathan-Anty Adamoniene pole kunagi liha söönud ja neli aastat tagasi hakkas ta veganiks. Ta valutab südant inimeste ületarbimise ja vähese teadlikkuse pärast. Foto: Penelope Russak

«Hea elu saab olla ainult vägivallatu. Ma ei mõista, kuidas on võimalik elada nii, et teed teistele aina liiga. Keegi ei sööks liha siis, kui tapamajad oleksid klaasist akendega,» räägib Joonathan-Anty Adamo­niene, taimetoitlane, kes peab loomatööstust vägi­vallarežiimiks.

«Palun üks kohv soja-, mandli- või riisipiimaga – sellega, mis teil parasjagu on,» ütleb ta pärimusmuusika aida kohviku leti ette astudes.

Teretada on tal kell 11 paljusid. Ja on selge, et ta ei ole suu peale kukkunud sell. Ta on Ugala teatri lavakujundaja, kelle tõmbas kuus aastat tagasi Viljandisse kultuuriakadeemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles