Multifilmitegelased vallutavad hoogsalt ka Viljandimaa tänavaid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise eluka püüdis Sakala reporter kinni Viljandis Kõrgemäe bussipeatuse juures.
Sellise eluka püüdis Sakala reporter kinni Viljandis Kõrgemäe bussipeatuse juures. Foto: Toomas Koitmäe

​See on kõigest paari nädalaga saanud sama populaarseks nagu Twitter või Facebook. Omaniku aktsiate väärtust on see telefoniäpp suutnud tõsta üle üheksa miljardi dollari. Kogu maailm kihab uuest mängust, mis viib lapsed lõpuks ometi koos telefoniga õue. 

Laulva revolutsiooni ajal ja veidi pärast seda sündinutele ei pea selgitama, mis on «Pokémon». See oli ülipopulaarne animasari, kus lapsed leidsid kummalised loomad, keda nad treenisid ja kellega koos maailmas seiklesid. Nüüdseks on tehnika tundmatuseni muutunud ning suure arendustöö tulemusel on valminud nutiseadmetes mängitav «Pokémon GO», mis tõotab mängumaailma revolutsiooni.

Ajaloo kõige intensiivsema allalaadimishulgaga (24 tunniga laeti seda ainuüksi Ameerikas alla 7,5 miljonit korda – toimetus) polnud arvestanud ka mängutootja ise, sest serverid ei suutnud mängu enam teenindada. Mäng on praegu avalikult saada Ameerikas, Uus-Meremaal, Austraalias, Saksamaal ja Suurbritannias. Võib arvata, et mäng jõuab ametlikult Eestisse lähinädalatel. See aga ei tähenda, et siin ei saa seda praegu mängida. Piisab umbes viiest minutist ning tasuta allalaetav mäng ongi telefonis ja ootab kasutamist. Nutiseadmes peab olema toimiv kaamera, GPS-ühendus ja internet.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles