Kool lõi õpilaste lastele mängutoa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanute gümnaasiumi direktori Mall Kõivu sõnul on lelusid ja muid vajalikke asju mängutuppa toonud kooli töötajad ja õpilased.
Täiskasvanute gümnaasiumi direktori Mall Kõivu sõnul on lelusid ja muid vajalikke asju mängutuppa toonud kooli töötajad ja õpilased. Foto: Elmo Riig

Viljandi täiskasvanute gümnaasiumi õpilased saavad lapsed jätta kooli mängutuppa, et ise kontrolltöö või arvestuse tegemisele keskenduda.

Mängutuba tegutseb Viljandi täiskasvanute gümnaasiumi Männimäe tee 26 majas alates oktoobrist.

Ametlikult määras linnavalitsus selle 35-ruutmeetrise ruumi kooli kasutusse 3. jaanuari istungil. Sama otsusega vabastas linn õppeasutuse mängutoa üüri tasumisest.

Täiskasvanute gümnaasiumi direktor Mall Kõiv rääkis ruumi näidates, et sel on olnud palju kasutajaid. Seal on olnud kutsekeskkooli direktori kabinet, õpetajate tuba, pensionäride päevatuba ja munitsipaalasutuse Elamu kontor. Viimane omanik oli Viljandimaa naisliit, kellega jagatakse ruumi praegugi.

«Nüüd saime üürilepingu oma nimele,» sõnas Mall Kõiv.

Täiskasvanute gümnaasiumis tunti mängutoa järele vajadust juba mõnda aega, sest paljudel seal õppivatel lapsevanematel pole alati võimalik oma võsukesi kuhugi hoiule jätta.

Eelmisel õppeaastal oli üsna tavapärane, et klassis tatsas ringi mõni mudilane või pingi kõrvale oli pandud lapsetool. Paraku tõmbas see õpilaste tähelepanu tunnilt eemale.

Nüüd saavad vanemad jätta oma lapse mõneks ajaks mängutuppa, et ise tähtsale vastamisele keskenduda.

«See ei ole lasteaed, vaid tugiteenus meie õpilastele,» täpsustas Mall Kõiv. «Lapsed ei viibi siin hommikust õhtuni, vaid ainult mõne tunni, kuni ema või isa kontrolltööd või arvestust teeb.»

Mängutoas saavad lapsed mängida, joonistada ja lugeda. Lelusid ja muid vajalikke asju on sinna toonud kooli töötajad ja õpilased, nõu ja jõuga on aidanud ka linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt.

Tasulist järelevaatajat mängutoas ei ole ning laste jälgimise organiseerivad õpilased ise.

«Vanemad käivad kordamööda valvamas või võtavad mõne vanema lapse ja hoidja kaasa,» selgitas Mall Kõiv. «Kui pole kedagi valvama panna, siis hoiame juhtkonnaga ise lastel silma peal. See ei ole probleem!»

Direktori hinnangul kasutab aeg-ajalt mängutuba umbes kümme õpilast. Vahel on seal mitu last, kuid on ka selliseid nädalaid ja päevi, kui tuba seisab tühjana. Kõige pisem külaline on olnud neljakuune beebi, kes oli seal koos vanaemaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles