Riigikohus küsib Kõpu vallalt protokolli

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallavanema Siim Avi lootust mööda õnnestub teine põhiseadusliku järelvalve taotlus riigikohtusse saata septembris.
Kõpu vallavanema Siim Avi lootust mööda õnnestub teine põhiseadusliku järelvalve taotlus riigikohtusse saata septembris. Foto: Marko Saarm

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium tegi teisipäeval määruse, milles otsustas esialgu jätta käiguta Kõpu valla taotlus kuulutada põhiseadusega vastuolus olevaks haldusreformi seadus või selle omavalitsuste sundliitmist puudutav säte.

Kõpu volikogu hinnangul seab haldusreformi seadus löögi alla omavalitsuste põhiseaduslikud tagatised, näiteks lühendab lubamatul moel seni sundliitmiseks ettenähtud etteteatamise aega. Valla lootust, et asi menetlusse võetakse, kolleegiumi määrus siiski ei kustutanud.

Käiguta jätmist kasutatakse nendel puhkudel, mil riigikohtul pole piisavalt andmeid otsustamaks, kas võtta asi menetlusse või mitte. Ka sel korral leidis kõrgeim kohtuaste, et praegusel kujul ei saa Kõpu valla taotlust arutada, sest sellele ei olnud lisatud dokumenti, mis tõendaks, et volikogu 21. juuni otsus seaduse kehtetuks kuulutamist taotleda on vastu võetud nõutava volikogu koosseisu häälteenamusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles