Laste diabeedilaager on seiklusi tulvil lustikoht

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere keraamikakojas valmistasid lapsed koja perenaise Kaie Pungase käe all saviesemeid.
Olustvere keraamikakojas valmistasid lapsed koja perenaise Kaie Pungase käe all saviesemeid. Foto: Erakogu

Kanuusõit Navesti jõel, matk Parika rabas, igapäevased ujumised järves, Ahhaa teatri auru purskav teadusetendus, aardejaht, GPS-võistlus, kommisöömisvõistlus, pallimängud, naeruteraapia ja palju muud põnevat sai osaks 7–12-aastastele diabeedihaigetele lastele, kes olid juuli algul Olustveres nädalases laagris. 

Suvelaagrit korraldas mittetulundusühing Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühing. Nagu ütles üks laagri korraldaja Kristi Peegel, siis nii mõnelegi lapsele oli see puhkus aasta tähtsündmus.

«Eelmistel aastatel on mõni vanem hiljem helistanud, kahtlustades, et laps on hakanud luiskama, sest nad ei usu, et nende haige võsuke saaks osaleda nii paljudel lahedatel üritustel,» jutustas Kristi Peegel. «Oma laagris näitame, et diabeedihaigel on võimalik elada täiesti normaalset elu. Paljud vanemad ei taha lasta oma lastel sportida ning peetakse karmi dieeti, peljates veresuhkru kõikumist,» kõneles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles