Soov kaitsta muru tõi kaasa mürgirünnaku (1)

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee 32a kortermaja juurde istutati viirpuuhekk, mille eesmärk oli kaitsta majaesist muruplatsi, noored taimed aga langesid mürgirünnaku alla.
Riia maantee 32a kortermaja juurde istutati viirpuuhekk, mille eesmärk oli kaitsta majaesist muruplatsi, noored taimed aga langesid mürgirünnaku alla. Foto: Elmo Riig

«Oma 80 eluaasta jooksul pole mina sellist sadismi taimede vastu näinud,» räägib korteriühistu juhatuse liige Rein Raudvee vaatepildist, mis paar nädalat tagasi Riia maantee 32a maja ees avanes.

Nimelt on keegi kuri inimene kätte võtnud ja maikuus kortermaja ümber istutatud taimi ööpimeduses mürgitamas käinud. Kui majaelanikud veidi üle kuu aja kasvada saanud viirpuutaimede ja nende ümber oleva muruga juhtunut märkasid, kutsusid nad kohale põllumajandusameti inspektori, kes konstateeris taimede kuritahtliku mürgitamise glüfosaadiga. Tavainimestele on glüfosaat tuttav erinevate umbrohumürkide, tuntuimaks neist Roundup, koostisainena. Tänaseks on osa hekirivist täielikult närbunud. 

Hekil elulootust ei ole

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles