Komisjon korraldab põhikooli sulgemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsus moodustas esmaspäeval Valuoja põhikooli likvideerimiseks komisjoni, mis hakkab korraldama selle õppeasutuse töölepingute ja vara üleandmist Jakobsoni gümnaasiumile.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa sõnul kuuluvad äsja loodud komisjoni linnavalitsuse ning Jakobsoni gümnaasiumi ja Valuoja põhikooli esindajad. Komisjoni juhib abilinnapea Helle Aunap.

«See on kahe kooli ühendamise protsessis järgmine samm, mis tugineb eelmisel aastal volikogus vastu võetud otsusele,» kõneles ta.

Mändmaa selgitas, et volikogu otsusega liidetakse Jakobsoni gümnaasium ja Valuoja põhikool üheks õppeasutuseks ning viimati nimetatu lõpetab tegevuse.

«Komisjon hakkab nüüd ellu viima muudatusi, mida asutuste ühendamiseks on vaja teha. Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt võib koole liita ajavahemikul 1. juulist 30. augustini,» kõneles haridus- ja kultuuriameti juhataja.

Töötajad saavad teavet

Eesseisvast teavitab komisjon esimesena Valuoja põhikooli töötajaid. Katrin Mändmaa sõnul võtab uus asutus üle kõik töölepingud ning ühtlasi vaadatakse selle protsessi käigus üle kooli vajadused ja õpetajate koormus.

Haridusjuhi ütlemist mööda on koolide juhtkonnad õppeaasta algul juba kohtunud ning võimalikest probleemidest ning kaadrivajadusest rääkinud. Sügisel tutvustasid linnajuhid liitumisega seonduvat tegevuskava ka lapsevanemate üldkoosolekul.

Muudatused on paratamatud

«Muudatused, mida tuleb teha, oleksid vajalikud ka koolide liitmiseta,» selgitas Katrin Mändmaa. «Et mitu aastat pole Valuoja kooli enam esimesi klasse vastu võetud, väheneb seal mõne aineõpetaja koormus. Ka algklassiõpetajad jäävad tööta, kuid mõni neist on endale koha leidnud teistes linna koolides.»

Valuoja põhikooli tehniline personal, remondimehed ja majandusjuhataja, koondati juba siis, kui õppeasutus oma majast välja kolis ja hoone ümberehituseks vabastas.

Veel üks aasta Paalalinnas

Suuri sisulisi muudatusi ei ole Valuoja kooli perel järgmisel õppeaastal veel siiski oodata. Sealsed töötajad, õpilased ja vara liidetakse küll juriidiliselt Jakobsoni gümnaasiumiga, kuid õppetöö läheb edasi Kaare kooli hoones.

«Lapsed jäävad sinna õppima seniks, kuni valmib Hariduse tänavale ehitatav koolihoone. Siis kolivad gümnaasiumiklassid Jakobsoni koolist sinna üle ning vabastavad Riia maanteel oleva õppehoone ruumid põhikooliklassidele,» rääkis Katrin Mändmaa.

Kesklinna rajatav Viljandi gümnaasium, kuhu koondatakse kõik linna X—XII klassid, peaks tööd alustama 2012. aasta sügisel.

KOOL

Valuoja põhikoolil on viimane aasta.
• Möödunud sügisel Kaare kooliga ühistesse ruumidesse kolinud Valuoja põhikoolis õpib sel õppeaastal 280 last.
• Et kaks aastat pole selles esimest klassi avatud, on koolis III—IX klass.
Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles