Nädala nägu. Volikogu jääb Aruta

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig

Kõigi eelduste kohaselt kaotab Viljandi linnavolikogu koosseis augustis mõnevõrra oma kõlavusest. Volikogusse jääb alles küll kolm endist riigikogu liiget ja kaks kunagist linnapead, kuid üks mees, kes on teeninud nii Toompeal kui töötanud Viljandi meerina – praegune linnavolikogu esimees Peep Aru –, suundub taas parlamenti, asendama poliitikast lahkuda otsustanud erakonnakaaslast Martin Kukke. Riigikogu 13. koosseis on neljas, kuhu Aru hakkab kuuluma.

Muide, alles hiljuti oli Viljandi volikogus lausa kolm meest, kes on olnud nii riigikogu liige kui linnapea. Kõigepealt peatas oma volitused IRL-i saadikurühma liige Heiki Raudla, nüüd jääb volikogu Aruta. Alles jääb viimati mainitu erakonnakaaslane oravaparteis Kalle Jents, kellest võibki järgmine esimees saada. Tõsi, kolmapäeval ei osanud Jents öelda isegi, kas ta sellele kohale pretendeerib või mitte.

Linnavolikogu koosseisu kõlavusest on mõistagi tähtsam selle sisu. Peep Aru on aga viimase aasta jooksul jätnud volikogu töösse nähtava jälje. Ja mitte üksnes istungeid juhatades, vaid ka kärpekomisjoni ehk krokodillide töörühma juhtfiguurina. Õigupoolest oligi just Aru see, kes ütles esimesena avalikult ja otse välja, et linn ei saa enam vanaviisi kulutusi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles