Ülesehitajast pendelrändaja

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Markov

Sakala, 6. juuli 2016. «Meile üksnes tundub, et Tallinn tõmbab kõiki. Ei ole niimoodi! Anna ainult võimalus ja inimesed hakkavad Tallinnast kaugemal tööd otsima.» Need sõnad ütles maaelu edendamise sihtasutuse juht Raul Rosenberg, kes paistab riigiasutuste juhtide seas silma vastuvoolu ujumisega.

Jääb mulje, et ta on neist üks väheseid, kui mitte ainus, kes tõepoolest pooldab asutuste Tallinnast väljaviimist. Ja mitte ainult ei poolda, vaid on sellise sammu õnnestumise musternäidis. Oli ju tema see, kes maaelu edendamise sihtasutuse (MES) Tallinnast Viljandisse kolis.

Isa jälgedes maaülikoolis mehaanikainseneriks õppinud Raul Rosenbergi juured on sügaval Võrumaal, ometi on elu viinud teda pigem Tallinna ümbrusesse. Vend Priit Rosenbergiga kahasse lõi ta põllumajandusettevõtte Raubri, kus nad tegid koos kõike, alustades traktoriga töötamisest ja lõpetades kohapeal jahu müümisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles