Maasturid kogunevad Kõppu suvitama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalvahetusel on Viljandimaal «Suur maasturite suvesõit».
Sel nädalvahetusel on Viljandimaal «Suur maasturite suvesõit». Foto: Erakogu

Lõuna-Viljandimaal saab täna, homme ja ülehomme kaasa elada maastikuautode suvesõidule. Võistluse keskus asub Kõpus, kuid vaatemängulised katsed toimuvad eri paikades üle maakonna.

Kõige pikema traditsiooniga maasturite osavus- ja orienteerumisvõistluse «Suur maasturite suvesõit» korraldaja Gunnar Obolenski sõnul saab Kõpus nädalavahetuse jooksul kokku tuleb umbes poolsada masinat. Nende hulgas on nii ümberehitatud maastureid, aga ka igapäevaliiklusesse sobivaid autosid. «Lihtsamate masinatega tulevad seiklejad, kelle saadame veidi lihtsamatele radadele ja nad läbivad seal vahepunkte. See on orienteerumise moodi võistlus,» selgitas Obolenski. Võitluse üks eesmärk on ka vanade metsaradade taaselustamine.

Obolenski sõnul pääseb publik ilmselt kõige lihtsamalt vaatama Sudiste kandis toimuvaid katseid. «Üldiselt käib kõige suurem möll sügaval metsas, kuhu tuleb neli-viis kilomeetrit vantsida,» selgitas ta.

Konkreetset soovitust, millal nädalavahetuse jooksul maasturite võistlust vaatama minna, ei ole korraldajate sõnul võimalik anda. Obolenski tõdes, et autode müttamine pehmes pinnases on küllalt ettearvamatu, mistõttu esialgsed ajakavad üldjuhul paika ei pea. Kõige kindlam on minna Kõpu spordihoonesse ja küsida nõu, kus võiks parasjagu käia kõige põnevam võistlus.

Võistluse käik on reglementeeritud ja korraldajad on täitnud kõik turvanõuded. Samuti valvab suvesõitu politsei. «Maasturisportlaste üks põhireegel on heaperemehelik suhtumine loodusesse ja sportlik viisakus,» ütles Obolenski. Ta lisas, et hoolikalt jälgitakse, et ei kahjustataks kasvavaid noori ja elujõulisi puid ning kõik võistluspiirkonnad on maaomanikega kooskõlastatud. 

Kes soovib näha, millises metsatukas masinad parasjagu ringi sõidavad, saavad reaalajas kaarti jälgida aadressil minurada.ee/voistlused.html.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles