Lapsed lahkavad moodsaid koduloomi (2)

Egon Valdaru
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases Sakalas ilmus järgmine kuulutus: «Uudishimulike laste päevane töötuba «Kodulooma lahkamine» 8–15-aastastele 8. juulil kella 12–15 Oja koolis. Juhendab Viljandi huvikooli loodusringi õpetaja Peep Tobreluts. Registreerimine tel 513 3910». 

Sama teavet jagati ka sotsiaalmeedias. Peep Tobreluts täheldas muheledes, et sõna «lahkamine» tekitas tormi teeklaasis. 

«Mitu vanemat olid hämmingus ja pärisid aru, mis loomi ja kuidas lastele näidatakse, kas on päris loomad, kas verd näeb ja kas see on ikka lastele kohane? Kinnitasin neile, et ohutus on igati tagatud. Koduloomade all pean silmas kodudes olevaid abilisi – kodumasinaid. Kui vanasti oli koduloomaks lehm, kes andis piima, siis tänapäeval on lehma asemel kohviaparaat ja piima asemel kohv. Paraku on ikka nii, et mõne aja pärast pole truust koduabilisest enam elulooma ja see visatakse ära. Just seesugused «koduloomad» lähevad reedel lahkamisele,» rääkis Tobreluts. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles