Maret Maripuu: Täna on rahvusvaheline eakate päev

Maret Maripuu
, sotsiaalminister, reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: Elmo Riig / Sakala

Oktoobrikuu alguses tähistame rahvusvahelist eakate päeva. Mul on siiralt hea meel, et eakad on igapäevases elus väga ettevõtlikud ja aktiivsed.


Pensionile jäämine ei tähenda Eestis enam seda, et jäädakse üksi koju nelja seina vahele kurtma ja nukrutsema.



Vastupidi, üha enam leitakse tee päevakeskustesse, kohtuma vanade ja uute sõpradega, tegelema mitmesuguste harrastustega, oma silmaringi laiendama.



Iga päev toob uudiseid maailma majanduse kohta, mis praegu on üsna raskes seisus. Sellest ei jää puutumata ka meie siin Maarjamaal.



Eelarvevaidlustes, mis sel aastal olid eriti rasked ning mida ka teie kindlasti olete jälginud, on räägitud palju kärbetest.



Mul on hea meel kinnitada - vaatamata sellele, et sotsiaalministeerium on pidanud tegema palju valusaid otsuseid, tõusevad pensionid nii, nagu seaduses on ette nähtud.



Olen kindlalt seisnud selle eest, et pensionikasv jätkuks kokkulepitud kujul. Täna on veel väga raske täpselt ütelda, kui suur pensionitõus ees ootab.



Ent usun, et nõustute minuga - olulisim on siiski kindlustunne, et pension suureneb.



Soovin teile, austatud eakad, kaunist ja rõõmuküllast eakate päeva ning palju tervist ja jõudu igasse päeva!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles