Päikseline rannailm kahandas huviliste mängulusti

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja kultuurimaja võttis esimesel Mulgimaa peremängu päeval vastu kümmekond peret. Kohale tulid needki, kes teistesse külastuspunktidesse minna ei plaaninud.
Abja kultuurimaja võttis esimesel Mulgimaa peremängu päeval vastu kümmekond peret. Kohale tulid needki, kes teistesse külastuspunktidesse minna ei plaaninud. Foto: Erakogu

«Ilmselgelt oli rannailm ja paljud võtsid suuna hoopis Pärnu poole – asume ju siinsamas maantee ääres,» tähendas Abja kultuurimaja juhataja Tiiu Sommer. Ta nentis, et laupäeval aset leidnud Mulgimaa peremängu esimesel päeval ei käinud neil külas just ülearu palju peresid.

Abja kultuurimaja juures sai kõigepealt veeretada ülisuurt täringut, millega selgitati välja tegevused. Valida oli kolme variandi vahel: paelte punumine koos Mulgi Ukuvaka käsitöölistega, eesti-mulgi sõnamäng, kus mulgikeelsetele sõnadele pidi eestkeelsed vasted leidma ning sportlikku tegevust pakkus suurte karkudega käimine. Lapsed said pidada aardejahti ja liiva seest põnevaid leide välja sõeluda.

Abja noortekeskus oli väljas kamaveskiga, millega nisust, odrast, hernest ja kaerast jahu jahvatati. «Paljud ju ei teagi, et ei ole sellist asja nagu kamapõõsas,» märkis Sommer ja lisas, et kamajahust, toorjuustust ja jõhvikatest sai palle veeretada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles