Riik plaanib kurdid Viljandi gümnaasiumisse tuua

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdid noored saavad suure tõenäosusega sügisest tarkust nõutada Viljandi gümnaasiumis. Pildil on viipekeeles tähekombinatsioon «kool».
Kurdid noored saavad suure tõenäosusega sügisest tarkust nõutada Viljandi gümnaasiumis. Pildil on viipekeeles tähekombinatsioon «kool». Foto: Valdo Ots / montaaž

Kui haridus- ja teadusministeeriumi idee reaalsuseks saab, asuvad Eesti kuulmispuudega noored Tallinna Heleni kooli asemel õppima Viljandi gümnaasiumis. 

Tallinna Heleni kool on seni ainus koht Eestis, kus meelepuudega noored saavad keskharidust omandada. Igal aastal asub selle gümnaasiumiosasse kolm-neli õppurit. Riik aga on õpilaste arvuks ühes klassis seadnud 12, mis pole Eesti tingimustes kurtide puhul reaalne. 

Haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juhi Kalle Küttise sõnul tuleneb soov pakkuda kurtidele noortele võimalust tavakoolis õppida asjaolust, et Eestis on kasutusele võetud erivajadustega laste õpetamise kaasava hariduse kontseptsioon. «Meelepuudega gümnasistid võiksid õppida kaasavamas keskkonnas, kui seda on erikool. See peab arenenud ühiskonna valmisoleku kasvades silmas noorte kaugemaid huve,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles