Kui kajakad ründavad, annab targem järele

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal suvel tekib aeg, mil linnas pesitsevad kajakad asuvad veel lennuvõimetuid poegi kaitsma. Kui möödujaks juhtub olema inimene, ei pelga osa isendeid ka neid rünnata.
Igal suvel tekib aeg, mil linnas pesitsevad kajakad asuvad veel lennuvõimetuid poegi kaitsma. Kui möödujaks juhtub olema inimene, ei pelga osa isendeid ka neid rünnata. Foto: Marko Saarm

Kajakapojad on pesast lahkunud ja neid võib näha linnatänavail jalutamas. Võib juhtuda, et valvsad vanalinnud ründavad möödakäijaid, sest näevad neis ohtu.

Ka Viljandis on piirkondi, kus kajakad möödakäijaid ähvardavad. Üks selline on Viljandi kaubamaja hoovis. Ornitoloog Marko Mägi sõnul annab iga-aastast ründavate lindude teemat vältida juba eos: selleks tuleb kevadel varakult käia linnahoonete katused läbi ja korjata ära munadeta pesad.

«Kui asi on juba nii kaugele jõudnud, et kajakad ründavad inimesi, pole muud teha kui neid piirkondi vältida,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles