Viljandimaalane läks ümber ilma sõitvale jahile vahetusmadruseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Vinni
Andres Vinni Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

16. jaanuaril kell 18.33 tippis viljandimaalane Andres Vinni arvutisse järgmise kirja: «Oleme Puerto Platas. Peseme jahti ning valmistume homseks ärasõiduks Kuuba suunas.»

Viljandimaal Metskülas elav ärimees on nimelt üks 60 vahetusmadrusest, kes koos näitlejate ja muusikute Jaan Tätte ja Marko Matverega jahil Nordea merd sõidab. Reisieksperdi Viljandi büroo juhataja Ülle Küti andmetel liitus Andres Vinni ümber imelise ilma reisijatega 10. jaanuaril Dominikaani Vabariigis.

Puerto Plata on üks Dominikaani sadamalinnu, mis asub Atlandi ookeani kaldal.

Nordea logiraamatu järgi jõudis eestlaste katamaraan 9. jaanuaril Dominikaani edelatippu Capcanasse. 16. jaanuaril kirjutasid logiraamatu pidajad, et nad on ikka veel Dominikaanis, ent asukohaks on nimetatud Ocean World Marina.

See on suur merekeskus Puerto Plata ligidal, kus turistidele pakutakse hulga dollarite eest terve päeva kestvat ajaviidet. Seal saab nautida delfiinide ja merilõvide etteasteid, vaadelda lõunamaiseid kalu ja linde ning peesitada kunstlikult loodud rannal.

«Ocean World Marina peen jahisadam on taraga piiratud suur maa-ala, kust põldurite ja karjakasvatajate vilets elujärg jääb kuuldekaugusest välja,» kirjutatakse logiraamatus. «Lähim hoone on tordikujuline kitšilik kasiino, kodanlik lustmaja koos kabareega.»

Veel seisab logiraamatus, et 15. jaanuaril tehti üüriautoga väljasõit keset saart asuvasse Santiago linna. Ka Andres Vinni nimetas oma meilis Santiagos käimist. Ta lisas, et nad oleksid hea tahtmise korral jõudnud Kariibi mere äärsesse pealinna Santo Domingosse, kuid ei tahtnud pimeda peale jääda.

«Olen saanud koka abiks,» kirjutas Andres Vinni. «Käisimegi endile toidukraami ostmas.»

Veel oli tal plaan enne saarelt lahkumist osta lante, sest tundmatul merel kalastamisest ei taha ta loobuda. «Olen juba ühe suure kala saanud,» lisas ta. Tema kirja viimane lause andis teada, et õhk oli sel päeval 28 ja vesi 26 kraadi soe.

Praegu teada olevatel andmetel jätkas Nordea mereteed 17. jaanuaril. Lähemad sihtkohad on Kuuba ja Jamaica.

Nordea meeskond läks merele mullu 2. oktoobril ning Eestisse tagasi loodetakse jõuda järgmise aasta juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles