Pärna puhkekülas kõlavad lõõtspillid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtspillipisikust nakatunud korraldajate seltskond lubab meeleolukat päeva kõigile huvilistele. Fotol meenutus eelmise aasta pillipäevast.
Lõõtspillipisikust nakatunud korraldajate seltskond lubab meeleolukat päeva kõigile huvilistele. Fotol meenutus eelmise aasta pillipäevast. Foto: Marko Saarm

Suure-Jaani vallas Pärna puhkekülas algab täna kell 11 lõõtspillipäev, mis kestab hiliste õhutundideni.

Korraldaja Marek Susi teatas, et päev on mõeldud kõigile Teppo lõõtspilli mängijatele ja muidu huvilistele. Lõõtspillipäeval on hea võimalus teha selle instrumendiga esmatutvust, arendada huvi edasi või lihtsalt lüüa tantsu, kuulata kontserte ja vestelda lõõtspillihulludega.

Susi märkis, et tänavune üritus on igas mõttes eriline, sest Viljandimaa lõõtspilliklubi kuulutab välja lõõtspillimeistrite võistluse, mille auhinnafond on 5000 eurot. Sel moel väärtustatakse Eesti lõõtspillivalmistamise kultuuri ning julgustatakse meistreid rohkem katsetama ja tegema arendustööd, mis loodetavasti annab veel paremaid pille, mis rõõmustaksid nii mängijaid kui kuulajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles