Vana-Võidus saab varsti libedasõitu harjutada

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EpoEhituse töötajad valmistuvad libedasõidu rajale viimase polü­uretaanikihi pealekandmiseks.
EpoEhituse töötajad valmistuvad libedasõidu rajale viimase polü­uretaanikihi pealekandmiseks. Foto: Marko Saarm

Viljandi kutseõppekeskuse libedarada sai neljapäeva õhtuks viimase kihi ning nüüd on Viljandis sõidukijuhtimist õppivatel inimestel võimalik vajalik koolitus läbida kodukandis.

Vana-Võidus asuva Viljandi kutseõppekeskuse haldusjuht Mati Valli ütles, et rada avati küll 2015. aasta lõpul, kuid sai nüüd viimase polüuretaanikihi ning on tänu sellele veelgi libedam. Valli lausus, et kutsekool plaanib ka Viljandi autokoolidega hakata koostööd tegema, et kõik Viljandi sõidukijuhid saaksid libedasõidu Viljandis sooritada. Kokkulepped tahetakse sõlmida enne sügist. Kõige lähemad libedarajad olid seni Pärnus ja Tartus. «Kindlasti annab libedarada koolile atraktiivsust juurde,» ütles Valli.

Koolis lõpetab tema sõnul igal aastal umbes 200 veoauto- ja bussijuhti ning nüüd ei pea nad kaugel käima, et libedal teel sõitmise võtteid harjutada. Pealegi saavad õpilased rohkem sõidukordi, sest kool ei pea selle eest enam teistele ettevõtetele maksma. Lisaks kutseõppekeskuse ja Viljandi autokoolide õpilastele saavad rajal oma oskusi lihvida päästeameti töötajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles