Judokad valmistuvad tiitlimängudeks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-klassi tütarlaste omavahelisel mõõduvõtul võidutses Elvas Rebeca Lotta Aasmäe, kelle ülekaal oli treener Viljar Kanneli jutu järgi veenev.
C-klassi tütarlaste omavahelisel mõõduvõtul võidutses Elvas Rebeca Lotta Aasmäe, kelle ülekaal oli treener Viljar Kanneli jutu järgi veenev. Foto: Erakogu

Viljandi spordikooli ja klubi Taifu sportlased avasid laupäeval Elvas korraldatud turniiril tänavuse medalikonto, A-klassi sportlastele oli lõppenud mõõduvõtt viimane võimalus panna end proovile enne eelseisvaid Eesti meistrivõistlusi.

27. korda peetud juudoturniiril «Elva Open» osalesid C-klassi ehk 1999. aastal ja hiljem sündinud ning A-klassi ehk 1995. aastal ja hiljem sündinud noored. Viljandimaale tõi see edukaks kujunenud turniir kolm esimest, kaks kolmandat ja kaks viiendat kohta.

Medaleid jätkus mõlemale vanuseklassile

Nagu selgitas Viljandi spordikooli juudotreener Viljar Kannel, oli A-klassi judokatel see turniir enne 22. jaanuaril peetavaid Eesti meistrivõistlusi viimane. «Meie poistele kulus see marjaks ära,» kinnitas treener.

Viljandimaa A-klassi noormehi käis Elvas tatamil kaks — Aivar Russki ja Tanner Saar. Mõlemad tegid kaasa alla 60-kiloste kaalus. Juhendaja Viljar Kanneli jutu järgi osales Aivar Russki seekord tavapärasest raskemas kehakaalus. «Aivar maadles uues kaalus väga hästi, ja pälvis kindla turniirivõidu,» kiitis treener õpilast. «Tiitlivõistlustel teeb ta kaasa tõenäoliselt siiski alla 55-kiloste konkurentsis.»

Rahule jäi Viljar Kannel ka Tanner Saarega, kes sai turniiril kolmanda koha.

Viljandi spordikoolis harjutavatest C-klassi noortest oli Elvas oma võistlusgrupi viie parema seas viis judokat.

Neidude alla 36-kiloste kaalus ei olnud kellestki vastast Rebeca Lotta Aasmäele. Treeneri sõnul ei kulutanud ta vastaste alistamisele kuigi palju aega. «Tundus, et nii mõnigi oli kaotusega leppinud juba enne tatamile minemist,» kirjeldas ta.

Poisid mängisid treeneri närvidel

Kuldmedali sai ka Raido Õnne C-klassi noormeeste alla 46-kiloste kaalus ning Simon Drõgin oli samas vanusegrupis kehakaalus alla 42 kilo kolmas.

Viljar Kannel hindas mõlema, eriti Raido Õnne etteasteid veidi ebastabiilseks. «Raido laskis vastased juhtima, justkui kompaks piire, aga enne matši lõppu tegi asjad kiiresti selgeks,» rääkis Kannel.

«Sedasi tekitatakse treenerile halle juukseid.»

Viiendad olid Viljandi C-klassi poistest Kenner Saar alla 27-kiloste ja Kristo Kungla alla 50-kiloste kaalus.

Eesti A-klassi juudomeistrid selguvad eeloleval laupäeval Harjumaal Viimsi keskkoolis. Päev hiljem peetakse sealsamas Eesti täiskasvanute meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles