Sendine prügivedu võib osutuda sadu kordi kallimaks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskkonnateenused küsib Viljandi vallas 240-liitrise konteineri tühjendamise eest kuus ühe sendi, aga enam kui viie korteriga majad peavad kasutama vähemalt 660-liitrist konteinerit ja selle tühjendamise eest küsib firma seitse eurot ja kaheksa senti.
Eesti Keskkonnateenused küsib Viljandi vallas 240-liitrise konteineri tühjendamise eest kuus ühe sendi, aga enam kui viie korteriga majad peavad kasutama vähemalt 660-liitrist konteinerit ja selle tühjendamise eest küsib firma seitse eurot ja kaheksa senti. Foto: Valdo Ots, Bauhof

​Kui mingi asi tundub liiga hea, et olla tõsi, siis see ei pruugigi tõsi olla. Vähemalt mitte kõigile. See, millise hinnakirjaga võitis aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused Viljandi valla korraldatud prügivedaja hankel konkurente, tundus isegi vallavalitsusele üllatav. Keskkonnaspetsialist Elis Sild pidas seda esimese hooga koguni naljaks, sest uues hinnakirjas domineeris summa 0,01 eurot. 

Rõõm ühesendisest prügiveoarvest on nii mõnelgi Viljandi valla elanikul asendunud sekelduste ja sadu kordi suurema kuuarvega, sest veofirma nõuab vallavalitsusega sõlmitud lepingut aluseks võttes kortermajadelt senisest suuremaid konteinereid.

Üks konks seisnebki valla enda kehtestatud jäätmehoolduseeskirjas, milles seisab, et enama kui viie korteriga majal peaks olema vähemalt 660-liitrine ühiskonteiner. Kui kortermajal oli seni kasutuses näiteks  kaks 240-liitrist mahutit, siis nüüd said majaelanikud teate, et loodetud kahe sendi asemel tuleb tasuda hoopis seitse eurot kuus. Seejuures tuleb rentida või osta uus mahuti ning senistele uus kasutus leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles