Viljandimaa omavalitsuste liit ootab riigilt abi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjas, mille Viljandimaa omavalitsuste liit riigi valitsusele saatis, on sõnastatud valdade mured, mis tulenevad viimastest lumerohketest talvedest.

Pöördumises öeldakse, et inimeste heaolu, tervise ja majandusliku aktiivsuse tagamiseks peavad vallad tegema kulutusi lumetõrjele. Arvestades raskeid olusid ja 2010. aastast 2011. aastasse ülekantud lumelükkamiskohustusi, pole neil enam võimalik teede hooldusega toime tulla.

Omavalitsuste finantsjuhtimine eeldab piisava raha eraldamist, nagu näeb ette seadus, kinnitatakse kirjas. Viljandimaal mõistetakse küll valitsuse rasket kohustust seista majandussurutise tingimustes Eesti kui terviku heaolu ja tasakaalustatud arengu eest, seisab pöördumises, kuid majandus ilmutab kosumise märke ning et omavalitsused välja ei sureks, on vaja nende tulubaasi kiiresti suurendada.

Valitsust kutsutakse alustama üleriigiliste omavalitsusliitudega konstruktiivset ja osapooli mõistvat diskussiooni ning palutakse anda Viljandimaa omavalitsustele lumelükkamise kulude katteks 338 123 eurot juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles