Vesi uhab kahjulikke ühendeid välja

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Till paistab silma suure nitraadisisaldusega, aga kui palju teda ikka süüa jõuab. Pealegi muudab pesemine maitsetaime ohutumaks.
Till paistab silma suure nitraadisisaldusega, aga kui palju teda ikka süüa jõuab. Pealegi muudab pesemine maitsetaime ohutumaks. Foto: Elmo Riig

Perenaiste vaene aeg, mil supipotti polnud panna muud kui mõni vana kartul ja keldris tohletama läinud kapsas, on möödas. Nii koduaed kui turuletid on külluslikult rohelised.

Samas vahendab teadusportaal Novaator Euroopa toiduohutusametit, kes manitseb, et tervislikke värskeid köögivilju süües tuleb arvestada nendes sisalduvate nitraatidega, mis on teatud koguses organismile kahjulikud.

Toidust saadavate nitraatide peamine allikas ongi köögiviljad. Õige käitlemisega saab aga ka koduköögis köögiviljade nitraadisisaldust tunduvalt vähendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles