Elukestva õppe nädal kutsub üritustele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Männiste
Tiiu Männiste Foto: Elmo Riig / Sakala

Õige pea algav täiskasvanud õppija nädal pakub Viljandimaa inimestele võimalust uurida õpibussi sisu, osaleda koolitustel ja õpitubades ning kuulata täiskasvanuhariduse seminari.


Täiskasvanud õppija nädala Viljandimaa koordinaator Tiiu Männiste rääkis, et tänavu on üheteistkümnes kord, mil seda ettevõtmist Eestis korraldatakse. Nädala eesmärk on propageerida elukestvat õpet ning selleks korraldatakse maakondades üritusi ja koolitusi.



Nädala korraldab Eesti täiskasvanud koolitajate assotsiatsioon Andras ning seda toetab haridus- ja teadusministeerium. Igas maakonnas tegutseb koordinaator, kes on töösse kaasanud kohalikest inimestest koosneva tugigrupi.



Kogu maailmas on täiskasvanud õppija nädala liikumisega liitunud umbes 40 riiki. Kõige kauem ja järjepidevamalt on seda korraldatud Inglismaal, Sloveenias ja Eestis.



Täiskasvanud õppija nädal kestab 10.—17. oktoobrini, kuid selle käigus ellu kutsutud õpibuss on maakondades ringi liikunud juba septembri keskpaigast. Viljandimaale jõuab see eeloleval reedel ja laupäeval.



Tiiu Männiste sõnul kujutab õpibuss endast liikuvat reklaamiruumi, kust inimesed saavad teavet oma piirkonna koolitusvõimaluste kohta. Kõik õpibussi teenused on inimestele tasuta.


Nädala avaüritus on 10. oktoobril Võrus ning seal kuulutatakse välja aasta õppija, koolitaja, koolitussõbralik organisatsioon ja omavalitsus.



Tunnustust jagatakse ka maakondades. Viljandimaa parimad hõigatakse välja 15. oktoobril pärimusmuusika aidas, kus leiab aset täiskasvanuhariduse seminar «Elukestev õpe kui omavalitsuse arengumootor».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles