Uued perekodud rõõmustavad lapsi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekodu elanikud hoiavad linti, mille lõikavad läbi maavanem Kalle Küttis ja sotsiaalminister Maret Maripuu.
Perekodu elanikud hoiavad linti, mille lõikavad läbi maavanem Kalle Küttis ja sotsiaalminister Maret Maripuu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba nädalapäevad on lapsed elanud kahes Pärsti vallas Viljandi piiri lähedal valminud peremajas, mis eile pidulikult uksed lahti tegid.


Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse juhataja Pille Vaiksaar ütles, et mõlemas hoones on kohti kümnele lapsele ja ühes on ajutiselt kolm elanikku rohkemgi.



Viimati nimetatud majas elavad erivajadusega lapsed ning edaspidi saavad mõlemad majad just neile. Lähedal töötavad erihoolt vajavate kasvandike tarvis lasteaed, kool ja rehabilitatsioonikeskus.


Tulemusega rahul



Juhataja ütles, et lapsed tunduvad uue koduga rahul olevat. «Mina isiklikult olen väga rahul,» lausus Vaiksaar. «Need majad pakuvad perekeskset elamist, inimesi on vähem koos ja seega rahulikum. Siin on hea kasvandikele eluga toimetulemist õpetada.»



Sära ja uhkus paistis laste nägudelt, kui nad eile külalistele oma kodu näitasid ning esinesid. Neile ütlesid tervituse Viljandi maavanem Kalle Küttis, linnapea Kalle Jents ja teised.



Sotsiaalminister Maret Maripuu lausus, et kui ta lastelt oli küsinud, kuidas uus kodu neile meeldib, sai ta vastused ainult ülivõrdes. Ta lisas, et usutavasti saab edukalt teoks plaan ehitada maakonda veel mitu peremaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles