Hakkajateks ja andekateks osutusid üllatuslikult poisid

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Viljandi hariduse arengufond asus väljaspool kooli tegusatele õpilastele stipendiume jagama, tuli komisjonil üllatusega tõdeda, et enamik neist on poisid.

Eile jagas sihtasutus Viljandi Hariduse Arengufond Viljandimaa tegusatele ja silmapaistvatele õpilastele stipendiumeid. 15 tunnustuse saanust kümme on poisid. Arengufondi juhataja Urmo Reitavi sõnul tuli see komisjoni liikmetele üllatusena. Ilmsiks tulnud tõik näitab tema arvates seda, et koolis ei pöörata poistele nii palju tähelepanu, kui võiks.

«Poisid on ka koolis tublid, aga nende hinded pole nii märkimisväärsed kui tüdrukutel. See võib olla ka põhjus, miks nad koolis silma ei jää,» rääkis Reitav. Ta täpsustas, et stipendiaadid valiti välja vaid ühiskondliku aktiivsuse ja andekuse põhjal ning hindeid üldse ei vaadatud, ning lisas, et arengufondi stipendium on üks väheseid rahalisi toetusi, mis on mõeldud põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles