Õisu järv ehmatab sageli

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
193 hektari suurune Õisu järv on kalameeste seas populaarne püügikoht.
193 hektari suurune Õisu järv on kalameeste seas populaarne püügikoht. Foto: Elmo Riig

Aastakümneid Viljandimaal keskkonnainspektsiooni inspektorina töötanud Guido Kapi arvates kipuvad kalastajad Halliste vallas asuva Õisu järve ohte alahindama. Seepärast tulebki sealt tavapärasest sagedamini teateid, et keegi on uppumisohtu sattunud.

Läinud pühapäeval kell 12.59 said päästjad teate, et Õisu vaatetorni lähedal läks järvel kalamehega paat ümber. Teataja oli kaldal olnud kaaslane. Kohale saabunud Abja päästjad tõid kaldale lähemale ujunud mehe veest välja ning tõdesid, et too oli alkoholi tarvitamise tunnustega. 

Sellelaadseid juhtumeid näikse Õisu järvel ette tulevat sagedamini kui teistel Viljandimaa populaarsematel kalastusveekogudel. Nii näiteks olid päästjad napilt kaks nädalat varem käinud sealsamas abistamas kaht noort meest, kes olid järvele läinud väga kehvas seisus paadiga, mis hakkas lekkima ja vajus vee alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles