Kommentaar. Sakslased väntavad ka laenurattaga

, eestlane Saksamaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saksamaa pole küll laialt tuntud jalgrattariik nagu näiteks Taani, kuid rattasõitjaid on siin palju iga ilmaga. Mitmel pool saab jalgratta laenuks võtta.

Juuni keskel jõudis Saksamaa meediasse uudis, et rahvaalgatus jalgrattasõbraliku Berliini arendamiseks kogus kolme ja poole nädalaga rekordiliselt 105 425 allkirja, samas kui organiseerijad olid lootnud kokku saada nõutud 20 000 häält kuue kuuga, et Berliini linnavalitsuse senat nende ettepanekud läbi vaataks ja edasise sammuna rahvahääletuse korraldaks.

Organiseerijate rõõm ja üllatus olid suured, ehkki nii paljude häälte kokkusaamine polnud ka mingi ime: jalgrattaga sõidavad pintsaklipslased, koolilapsed, tudengid ja pensionärid. Eakad sätivad poest ostetud kauba rattakorvi – need on Saksamaal väga armastatud – ja mõnikord istub korvis väike koergi. Suvised rattaretked perega on iseenesestmõistetavad ning väga populaarsed on väikeste laste vedamiseks mõeldud rattakärud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles