Vana-Võidu poes püüti maksta suveniirrahaga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveniirrahale on peale trükitud, et tegemist on meenega. Ametlikult pole tegemist valerahaga, kuid maksevahendina see ei kehti.
Suveniirrahale on peale trükitud, et tegemist on meenega. Ametlikult pole tegemist valerahaga, kuid maksevahendina see ei kehti. Foto: Erakogu

Esmaspäeval üritati Vana-Võidu kaupluses taas maksta kauba eest võltsitud rahaga.

Seekord ulatas ostja euro suveniirraha. Vana-Võidu kaupluse müüja sai aru, et tegemist pole õige maksevahendiga, ning kaupa ei müünud. Juhtumiga seotud isikud on politseile teada.

Euro suveniirid on küll õige raha sarnased, kuid sinna on peale kirjutatud, et tegemist on suveniiriga.

Viljandimaal on see tänavu teadaolevalt neljas juhtum, kui on püütud maksta valerahaga.

Esimene juhtum oli 4. jaanuaril, kui Kivi Pagari kaupluses tasus üks inglise keeles rääkinud klient võltsitud 50-eurosega. Mõni päev hiljem selgus, et keegi oli valerahaga maksnud ühes Lossi tänava kaupluses. Siis avastati võltsing alles pangas.

Eelmisel nädalal üritas üks mees tasuda valerahaga Uueveski kaupluses. Müüja sai aru, et tegemist on võltsitud 50-eurosega, ning ostja põgenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles