Viljandi kalameeste suurim sõber

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Kui endised Kalevi kalaklubi arhiivimaterjalid Taavi Kobini pihku sattusid, oli vaid aja küsimus, et sünniks idee Viljandi järv angerjamaime täis lasta. Ambitsioonika plaani õnnestumise taga on ettevõtja sõnul usk iseendasse. Kalade ja kalastamise ümber keerlevad ka kõik tema muud tegemised.

Aastakümnetevanuseid pabereid lapates märkas Kobin, et toona asustati igal aastal järve nii havi, vikerforelli kui koha. Järv kuulus kalamajandile ja käis elav kalastamine. Kulla hinnaga angerjad rändasid aga juba siis suuremalt jaolt Võrtsjärve.

Nii ajas Kobin Viiratsi angerjafarmist välja soodushinnaga maimud ja pani korjanduskarbid püsti. Ta ei häbenenud õilsa plaani nimel ka firmade lävepakke kulutada. Päris ruttu sai selgeks: sekretärile ei tohi öelda, et raha tahad, siis pääsed ka pealiku kabinetti. Nii mõnegi suurärimehe rahakotirauad laksasid vestluse käigus üsna lihtsalt lahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles