14 933 angerjat libiseb linnarahva silme all Viljandi järve

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda, kui tuhanded angerjamaimud on Viljandi järve lastud, avatakse rannas puuskulptuur, mille keskmes on annetajatele pühendatud tänutahvel.
Pärast seda, kui tuhanded angerjamaimud on Viljandi järve lastud, avatakse rannas puuskulptuur, mille keskmes on annetajatele pühendatud tänutahvel. Foto: Marko Saarm

Töönädala lõpul on linnarahvas oodatud Viljandi järve randa oma silmaga vaatama, kuidas heategevusliku aktsiooniga soetatud angerjamaimud veevoogudesse lipsavad.

Kalastusentusiast Taavi Kobin korraldas sel kevadel iselaadse annetuskampaania, et lahkete inimeste ja ettevõtete abiga koguda tarvilik summa ning asustada Viljandi järve vähemalt 10 000 eelkasvatatud angerjamaimu. Et ettevõtmine osutus üle ootuste edukaks, lastakse sel reedel kell 19 rannakohviku juures vabasse vette algul loodetust palju rohkem kalu.

«Saime kokku 5226 eurot 55 senti, mille eest saab osta 14 933 angerjat. Need pole enam klaasangerjad, vaid siinsamas Viiratsi farmis eelkasvatatud maimud, kes on klaasangerjast kallimad, kuid kelle ellujäämise protsent on märksa suurem,» rääkis Kobin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles