Sotsid saadavad Viljandisse oma liidri

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kolme suure parlamendierakonna juhid eelistavad kandideerida Tallinnas või Harjumaal, sest sealsed ringkonnad on suuremad ja võimalik on koguda rohkem hääli, siis sotsiaaldemokraadid saadavad oma juhi valimistulle Viljandi- ja Järvamaal.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esinumber Sven Mikser on siinses piirkonnas kandideerinud mitmetel parlamendivalimistel, algul Keskerakonna ja seejärel sotsiaaldemokraatliku partei esindajana. Mikser teatas kohe pärast seda, kui oli sügisel valitud erakonna juhiks, et jätkab kandideerimist siinses piirkonnas, et valijad saaksid tema tööle hinnangu anda.

Mikseri järel on kohalikus nimekirjas Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt. Riiklikus nimistus on ta 46. positsioonil. Kohalikus tabelis kolmas on Jaanus Marrandi (riiklikus nimekirjas 11) ning neljas Viljandi volikogu liige ja europarlamendi liikme Ivari Padari nõunik Randel Länts (14).

Viiendal positsioonil on Järvamaa ettevõtja Kulno Klein. Et sotsiaaldemokraadid on üleriiklikus nimistus ära kinnitanud vaid esimesed 50 inimest, pole Kleini koht nn suures nimekirjas teada. Kuues on kunstnik Anu Raud (29), seitsmes Väätsa kooli õpetaja Marge Kannel, kaheksas Tere piimatööstuse Viljandi tootmisüksuse juht Jaan Kree, üheksas Võhma kooli õpetaja Luule Tiirmaa ning kümnes Euroopa Liidu eriesindaja nõunik Gruusias Kaupo Känd.

Viljandlastest mahub partei nimekirja tippu ka linnavolikogu liige Jaak Allik. Viiendale kohale seatud veteranpoliitik kandideerib seekord aga Ida-Virumaal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles