Piiri lähedal asuvaid poode naabrite odav viin ei häiri

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti piiril käiakse alkoholipoes ostureisil lausa Soomest. Ostjate endi ja pealtnägijate seletuse kohaselt ostetakse sealt korraga kanget ja lahjat alkoholi autotäite kaupa.
Eesti ja Läti piiril käiakse alkoholipoes ostureisil lausa Soomest. Ostjate endi ja pealtnägijate seletuse kohaselt ostetakse sealt korraga kanget ja lahjat alkoholi autotäite kaupa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alkoholitootjate hinnangul müüakse kümme protsenti Eestis joodavast kangest alkoholist Lätis, kuid Läti piiri lähedal tegutsevate kaupluste omanikud naaberriigi odavama alkoholi mõju ei tunne.

Alkoholitootjate ja sissetoojate liidu andmetel oli mai lõpuks 10 protsenti Eesti kange alkoholi turust Lätti siirdunud ning prognoosi kohaselt soetavad Eesti ostjad aasta lõpuks 20 protsenti kangest alkoholist Läti piiril asuvatest kauplustest.

Kõige rohkem käivad ostjad Valga ja Ikla endistes piiripunktides asuvates kauplustes, mida peavad Eesti ettevõtjad. Lätist ostmise põhjus peitub odavamas hinnas, mille omakorda põhjustab Eestis kehtestatud kõrgem aktsiisimäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles