Eesti parim lüpsikari elab Viljandimaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Puuri piimakari on aastaid väga hea toodangu poolest silma paistnud. Praegu annavad kolm tema paremat lehma rohkem kui 14 tonni piima aastas.
Lea Puuri piimakari on aastaid väga hea toodangu poolest silma paistnud. Praegu annavad kolm tema paremat lehma rohkem kui 14 tonni piima aastas. Foto: Elmo Riig

Novembri lõpu andmetel oli Eesti parima karja omanik Saarepeedi valla Õunapuu talu.

Tartus asuva jõudluskontrolli keskuse kodulehe andmeil oli eelmise aasta 31. novembriks talu 32 lehmast igaüks andnud 10 479 kilo piima. Järgnesid Põlva Agro kari 9989 ja Tartu Agro kari 9724 kiloga.

Osaühingu Kõpu PM kari asus sama tabeli andmestikus 13. kohal.

Jõudluskontrolli keskuse välisteenistuse osakonna juhataja Aire Pentjärve sõnade järgi saadakse aasta andmed kokku alles veebruarikuus.

Õunapuu talu perenaine Lea Puur ütles, et mullu andsid kolm tema karja lehma üle 14 tonni piima. Üks neist oli viiendal piimal mustakirju Ralli, kelle aastatoodang oli 14 384 kilogrammi. Järgnesid punane Riimik 14 346 ja mustakirju Hiire 14 250 kiloga.

Õunapuu talu lehmad püsivad ka kaua karjas: mullustel andmetel oli piimalehma keskmine iga 7,6 laktatsiooni. Üks vanemaid on 11-aastane maatõugu Mari, kes on kolmekordne vissi tiitli omanik, ja vanim 12-aastane Kanni. Tema aastane piimatoodang on 13 tonni piires.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles