Presidendi mõte oma vabariigist tegi mulkide hingele pai

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilvese kõne oli selline, mis Mulgi kultuuri instituudi juhi Kaja Allilenderi (vasakul) sõnul tegi mulkide hingele pai. Fotol vasakul on mulkide vanem, Abja vallavanem Peeter Rahnel, kes koos presidendiga süütas peotule.
President Toomas Hendrik Ilvese kõne oli selline, mis Mulgi kultuuri instituudi juhi Kaja Allilenderi (vasakul) sõnul tegi mulkide hingele pai. Fotol vasakul on mulkide vanem, Abja vallavanem Peeter Rahnel, kes koos presidendiga süütas peotule. Foto: Marko Saarm

«Kõrvalepõikena ütlen siin, et ma ei näe presidendikandidaatide seas ühtegi mulki, nii et ma ei tea, mis saab. Võib-olla on vaja teha kuningas siis hoopis,» ütles vabariigi president Toomas Hendrik Ilves laupäeval mulkide pidu avades. Rahvas aplodeeris ja president muheles.

Mulkide peol sai president Paistus avakõnet pidada 1400 esinejale ja vähemalt sama suurele pealtvaatajate hulgale. «Mul on väga hea meel olla peol, kus kõik mulgid on koos, ja kui nad pole siin, siis nad pole mulgid,» alustas president oma kõnet. Ta leidis, et selline üritus, kus mulgid kokku saavad, on hädavajalik, sest Mulgimaa on hästi uhke koht.

President: Eesti vabadus sai alguse Mulgimaalt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles