Sakala maraton toob suusatajad linna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad
Suusatajad Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Esimest korda sel sajandil saab 15. jaanuaril stardi Sakala suusamaraton, millel osalevad sportlased sõidavad Holstre-Pollist Viljandisse ja tagasi.


Maratoni peakorraldaja Aivar Paasi sõnul oli reedeks end maratonile registreerinud 274 suusatajat. «Tõenäoliselt lisandub osalejaid hommikul veelgi ning sõitma läheb umbes 300 inimest,» pakkus ta.

40 kilomeetri pikkuse võistluse start antakse kell 11 Holstre-Polli tervisekeskusest ning suusatajad võtavad kohe suuna Viljandile. Linlastel on võimalik sportlastele kaasa elada tõenäoliselt alates kella 11.40-st.

Kui sportlased on läbinud esimesed 11 kilomeetrit, jõuavad nad Viiratsi lähedal Viljandi järve ümbritsevale terviserajale ning seejärel teevad mööda rada ringi ümber järve.

Köstist suusatavad osalejad randa ning sealt edasi Ranna puiestee äärt mööda Huntauguni. Mäest tullakse üles mööda rullirada ja siis suundutakse juba Selveri tagant Orika poole.

Korraldajad paluvad kõigilt laupäeval terviserajale suusatama minevatelt inimestelt, et nad ei takistaks võistlejaid. «Esimeste ees sõidab korraldajate lumesaan,» lisas Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles