Eesti rallimeister läheb uut tiitlit nõutama

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Subi pälvis mullu N-3 rühmas Eesti autoralli meistri tiitli. Tema ja kaardilugeja Teele Sepp nimetati ühtlasi Viljandimaal läinud aasta parimateks autosportlasteks. Pilt on tehtud mullu septembris Mulgi rallil.
Kristo Subi pälvis mullu N-3 rühmas Eesti autoralli meistri tiitli. Tema ja kaardilugeja Teele Sepp nimetati ühtlasi Viljandimaal läinud aasta parimateks autosportlasteks. Pilt on tehtud mullu septembris Mulgi rallil. Foto: Madis Luik

Mullu Eesti autoralli N-3 võistlusrühma meistri ja Viljandimaa parima autosportlase tunnustusega pärjatud Kristo Subi ja Teele Sepp asuvad laupäeval Võrumaal tiitlit kaitsma.

Eesti autorallihooaja tänavusse kalendrisse on kirjutatud seitse võistlust — üks mullusest enam. Avalöök antakse eeloleval laupäeval Võrumaal aasta ainsa talveoludes sõidetava ralliga.

Mullu samal võistlusel N-3 arvestuses hooaja tagasihoidlikema tulemuse kirja saanud Kristo Subi ja kaardilugeja Teele Sepp ihkavad seekord poodiumikohta.

«Kes see ikka kaotama läheb? Ehk suudame eelmisel korral tehtud vigu vältida,» kõneles aasta tagasi Võrus selles võistlusklassis neljandaks jäänud Kristo Subi. «Toona sõitsime hange, sealt pääsemiseks kulus kolm minutit ning see maksis koha kolme seas.»

Nagu tunnistas Kristo Subi, võidugarantiid siiski pole. Ta peab oma ettevalmistuse nõrgaks kohaks piikide ehk spetsiaalrehvidega sõidetud treeningukilometraaži puudumiste. «Enne võistlust selleks enam aega ei teki,» kahetses ta.

Standardrühma, alla 2000 kuupsentimeetrise mootoritöömahuga kaheveoliste ralliautode ehk N-3 mulluse Eesti meistrina loodavad Kristo Subi ja Teele Sepp tänavu kokkuvõttes tiitlit kaitsta ning õnnestumise korral ka mullusest enam võite teenida.

Subi, kes talitab enda sõnul võistlusrajal autosportlase puhul küll kahtlasena tunduva, ent ometi vettpidava rahvatarkuse «Tasa sõuad, kaugele jõuad» järgi, ei saa võistlusoludes kuigi suuri riske võtta.

«Nii see paraku on: rahapuuduse tõttu peame autot igal võistlusel võimalikult palju säästma,» tõdes autosportlane. «Need, kelle rahakott on suurem, võivad enesele võistlusrajal rohkem lubada.» Ometi tunnistas Kristo Subi, et nii mõnigi konkurent lõikas endale mullu liiga ohtlikult sõites näppu ning muutis tema tiitlipüüdlused veidi kergemaks.

Möödunud hooajal osalesid Kristo Subi ja Teele Sepp kuuest Eestis peetud autorallist viiel. Kolmel lõpetasid nad teisena, korra teenisid klassivõidu ning nagu enne nimetatud, olid aasta tagasi Võrumaal neljandad. Viimasel, Saaremaa rallil oli enesele juba meistritiitli taganud ekipaaž sunnitud tehnilise rikke tõttu katkestama.

«Hooaeg tuleb kindlasti tihe. Konkurentidest puudu pole — eks paista, kuidas läheb,» lausus Kristo Subi algavale võistlusaastale mõeldes.

Laupäeval peetaval Võru talverallil osaleb samas võistlusrühmas teinegi Viljandimaa tandem, Kaarel Kurvits ja Reio Rada. Kristo Subi tunnustas nooremate konkurentide püüdlusi, kuid nentis, et masinaga sina peale jõudmiseks vajavad nad veel aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles