Pidev tõrje sunnib karuputke taanduma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu tõrje alustamise ajal oli Eestis teada Sosnovski karuputke ja hiid-karuputke kolooniaid 2228 hektaril, sealhulgas Viljandimaal 320 hektaril. Foto on tehtud mullu 16. juulil Viljandi endise prügimäe lähedal.
Tänavu tõrje alustamise ajal oli Eestis teada Sosnovski karuputke ja hiid-karuputke kolooniaid 2228 hektaril, sealhulgas Viljandimaal 320 hektaril. Foto on tehtud mullu 16. juulil Viljandi endise prügimäe lähedal. Foto: Elmo Riig

Viimased kuus aastat euroraha toel käinud Sosnovski ja hiid-karuputke tõrjumine jätkub tänavu keskkonnainvesteeringute keskuse rahastamisel.

Keskkonnaameti liigikaitse peaspetsialist Madli Linder ütles, et eelmisel aastal kulus karuputke tõrjeks 380 000 eurot, tänavu on töövõtulepinguid sõlmitud 306 000 euro ulatuses, aga ilmselt tuleb ka sel suvel lisatöid tellida.

Eelmisel aastal pärast tööde lõppu oli karuputke kolooniaid tema andmeil üle Eesti kirja saanud 2228 hektarit. Kui tänavu mai keskel tõrjet alustati, oli infot selle leviku kohta 2183 hektaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles