Tapmisähvardusena mõjuvad sildid liigituvad halvaks naljaks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulaoja talu väravas, vahetult Loodi–Paistu tee pervel postkasti kohal rippuv silt ei jäta kahtlust, et koha peremees soovib möödujaid hirmutada.
Sulaoja talu väravas, vahetult Loodi–Paistu tee pervel postkasti kohal rippuv silt ei jäta kahtlust, et koha peremees soovib möödujaid hirmutada. Foto: Marko Saarm

Mitmel pool Eestis on eravalduste sissesõiduteede otstesse siginenud sildid, mille teksti võib pidada kaudseks tapmisähvarduseks. Politsei ei näe selliste märkide ülesriputamises midagi ebaseaduslikku.

Hiljuti ilmus Viljandimaal Loodi ja Paistu vahelise sõidetava maantee ääres asuva Sulaoja talu väravasse silt, mis esiteks teatab suurte trükitähtedega, et sellest kohast algab eramaa. Veidi väiksemas, ent rõhutatult punaselt on lisatud teade: «Kui sa näed seda silti lugeda, siis oled sa laskeulatuses.» Et asi oleks möödujale üheselt selge, on teksti alla illustratsiooniks lisatud snaipripüssi kujutis.

See tähis pole ainulaadne. Sõnastuselt pisut erineva, kuid mõtte poolest samasisulise märgi võib leida ka näiteks Tartumaalt Koosa lähedalt ning Valgamaalt Otepää külje alt, kusjuures on ilmne, et neid on mujalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles