Marina Kaljurand: presidendiks saamine pole mulle elu ja surma küsimus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisminister Marina Kaljurand hindab oma šanssi saada järgmiseks Eesti presidendiks endiselt suureks. Samas ütleb ta, et Kadriorgu jõudmine pole talle elu ja surma küsimus, sest tal on head väljavaated jätkata ka eduka tegevpoliitikuna.

Veel paar kuud tagasi olite vaat et ainus inimene, kellest räägiti avalikult nimepidi kui võimalikust järgmisest presidendist. Nüüdseks on pilt oluliselt muutunud. Valimised käivad täie auruga: erakonnad peavad läbirääkimisi ja kandidaate kerkib esile nagu seeni pärast vihma. Kas teile on selles protsessis olnud midagi üllatavat?

Seda ma ei arva, et olin paar kuud tagasi ainus tõsiselt võetav kandidaat. Küll aga on tõsi see, et küsitluste kohaselt oli mul toona ja on ka praegu üpris suur, umbes 30-protsendiline rahva toetus. Aga kordan veel: see ei tee mind automaatselt ainsaks tõsiselt võetavaks kandidaadiks. On hea, kui kaalutakse erinevaid nimesid ja peetakse avalikku debatti. Üksnes nii on võimalik Eestile leida parim president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles