Kolm maadlejat said Helsingis esikoha

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes võidutsenud Ragnar Kaasikul seisavad ees treeninglaagrid Ungaris ja Valgevenes.
Soomes võidutsenud Ragnar Kaasikul seisavad ees treeninglaagrid Ungaris ja Valgevenes. Foto: Elmo Riig

Kolm Viljandi maadlusklubi sportlast, Ragnar Kaasik, Kevin Ervald ja Sten Orav said Helsingis rahvusvahelisel vabamaadluse turniiril esikoha.

Sportlastega juhendajana kaasas olnud treeneri Rain Aleksandrovi sõnul täitsid kõik osalenud Viljandimaa vabamaadlejad neile pandud ootused. «Sportlased jäid silma võitlusliku ja tehnilise esi­nemisega,» võttis nende treener edukaks osutunud turniiri kokku.

Kokku kuus medalit

Kolme kuldmedali kõrval tulid Helsingist Viljandimaale veel kaks teise ja üks kolmanda koha autasu.

Väga kindlalt tundis end rahvusvahelisel turniiril Tuleviku esimaadleja raske­kaallane Ragnar Kaasik. Tema sai esikoha, alistades kaks kohalikku atleeti. Kui poolfinaalis oli Paistu valla mehe ülekaal mäekõrgune, siis Soome koondislase Janne Kähraga peetud finaal osutus tasavägisemaks. Kaasik näitas tugeva vastase vastu taktikalist küpsust ja alistas soomlase maadlusaegadega 2:0 ja 1:0.

Noorteturniiri alla 32-kiloste kaalus võidutsenud Kevin Ervaldi vastane oli esikohaheitlusel tema klubi- ja treeningukaaslane Rainer Rüütel.

Eelringis oli Kevin Ervald saanud kiire seljavõidu Adam Lionovi ja poolfinaalis Leo Westerlundi üle.

Rainer Rüütel oli loosi tahtel jõudnud poolfinaali maadluseta ning seljatanud seal Jonathan Helanderi. Klubikaaslastevahelises finaalis vormistas Kevin Ervald teisel maadlusajal seljavõidu.

Ainus noormees kaalus

Sootuks kergelt pärjati Helsingis võitjaks Sten Orav, sest temale alla 50-kiloste kaalus vastaseid polnudki. Et võistlusreis ei muutuks turismireisiks, otsustas võitlusvalmis noormees rammu katsuda raskemas kaalus, juba täiskasvanute konkurent­sis. Raskest katsumusest väljus Sten Orav neljanda kohaga.

Täiskasvanute kehakaalus alla 60 kilo lõpetas võistluse teisena Raul Kaljula ja noorteturniiri kehakaalus alla 35 kilo kolmandana Villem Jamnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles