Õpetajate palkade alammäär ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning Eesti haridustöötajate liidu esimees Sven Rondik allkirjastasid eile munitsipaalkoolide pedagoogide palkade tänavust alammäära puudutava lepingu.

Atesteerimisel antud ametijärgust lähtudes on noorempedagoogidel palga alammäär 608.18 eurot (9516 krooni), pedagoogidel 644.04 eurot (10 077 krooni), vanempedagoogidel 736.07 eurot (11 517 krooni) ja pedagoogidel-metoodikutel 888.88 eurot (13 908 krooni).

Pedagoogide palgamäärad põhinevad valitsuse möödunud aasta 13. augusti määrusel ja jäävad seega samaks.

Tõnis Lukas märkis, et kuigi alammäärad ei muutu, on sel aastal omavalitsustel võimalik pedagoogide palkade kujundamisel rohkem kaasa rääkida.

«Käesoleva aasta riigieelarves on omavalitsuse tasandusfondi hariduskuludes suurendatud palgaraha 4,6 miljonit eurot (72 miljonit krooni), mis suunatakse kohapealseteks hariduskorralduslikeks otsusteks, sealhulgas palgamäärade kehtestamiseks,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles