Toom Tekstiil läheb kesklinnast ära

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajandi algusest saadik Viljandi kesklinnas Uue ja Lossi tänava nurgal asunud Toom Tekstiili tehas kolitakse Männimäele Puidu tänava ja Reinu tee vahelisele alale.
Sajandi algusest saadik Viljandi kesklinnas Uue ja Lossi tänava nurgal asunud Toom Tekstiili tehas kolitakse Männimäele Puidu tänava ja Reinu tee vahelisele alale. Foto: Marko Saarm

Aastaid Viljandimaa üks suuremaid tööandjaid olnud Toom Tekstiil pani 1,3 miljoni euro eest müüki kesklinnas asuva tsehhi ning rajab linna äärde tehase, kuhu kolib kokku kõik Viljandi ja Tallinna tootmisüksused.

Ettevõtte rajaja ja suuromaniku Illimar Toomi sõnul alustatakse lähiajal Männimäe tööstuspiirkonnas uue tehase ehitamist ning sõltuvalt sellest, millal kesklinna kinnistule ostja leitakse, kolitakse uude kohta nii Viljandi kesklinna kui Tallinna tootmisüksused. See tähendab, et Viljandisse tekib lisaks paarkümmend töökohta.

Ainsana jääb omaette tegutsema umbes 80 töötajaga Abja vabrik. Just Abja-Paluojalt sai Toom Tekstiil 20 aastat tagasi alguse ja kodukohta pole sel kavas hüljata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles