Seapillil elab väike tiiger

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elli on häälekas kass, kelle kohta võib juba eemalt pilku peale visates tõdeda, et mingit uhket tõugu ta endas kannab. Pererahvas teadis rääkida, et ta on Bengali kass.
Elli on häälekas kass, kelle kohta võib juba eemalt pilku peale visates tõdeda, et mingit uhket tõugu ta endas kannab. Pererahvas teadis rääkida, et ta on Bengali kass. Foto: Elmo Riig

«Alles eile tõi ta meile siia trepikotta pisikese kuldnoka, aga ta on varesega ka kohale ilmunud,» rääkis Jana Krotova Seapilli talus elavast väikesest tiigrist.

Väike tiiger, kes maja trepimademel edasi-tagasi saalis, oli tegelikult Bengali tõugu kass, kes kasuka poolest meenutab pisut tiigrit või leopardi. See tõug pärinevatki Aasia leopardkassi ja kodukassi ristamisest.

Tiigri tooni ning mustade triipude ja täppidega Elli oli oma üheksa eluaasta kohta väga energiline ning võttis külalisi uksel vastu pika valju näugumisega. Siis jooksis sale kass tulijate sääri nühkima ja tagasi betoontrepile, et seal päikese käes keerutades oma tõule iseloomulikku mustatäpilist kõhtu demonstreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles