Võrumaalt tulnud mehed seavad Uue-Karistel läänlasele palke ritta

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste sööklast lõunapausilt naasnud Denni Roop (üleval) ja  Enn Laarmaa alustasid taas palgivahetust. Peagi pidid nad vana maja taastamisega jõudma niikaugele, et nooremad mehed saaksid laastukatuse kallale asuda.
Halliste sööklast lõunapausilt naasnud Denni Roop (üleval) ja Enn Laarmaa alustasid taas palgivahetust. Peagi pidid nad vana maja taastamisega jõudma niikaugele, et nooremad mehed saaksid laastukatuse kallale asuda. Foto: Elmo Riig

«Ei tea, kas seal elab sovhoosiaegne talumees? Vana kopp õueservas on küll sellise ilmega, et pärineb tollest ühismajandist.» Et asjast sotti saada, tuli seda Uue-Kariste majapidamist lähemalt kaema minna. 

Sotti me aga ei saanudki, sest õue peal ei liikunud hingelistki. Kaherattaline alumiiniumist aiakäru kriipssirgete kartulivagude juures viitas küll veel äsjasele töötegemisele. Ju pidas pererahvas lõunat või oli alevisse läinud. 

Sealsamas lähedal ühel taluõuel hakkasid aga silma kaks meest. Need olid lõnapausilt Halliste sööklast naasnud Võrumaa Mõniste valla töömehed Enn Laarmaa ja Denni Roop. Neile töönädala ajal peavarju pakkuva autohaagise taha oli sätitud pikk laud ning selle ääres tilgutas Laarmaa presskannu põhjast veel viimast kohvi tassi. Roop läitis samal ajal sigaretti. See oli tal suitsetamiseks ka ainus koht – palkmaja ehitades saepuru keskel ju tuld ei läida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles