Lossikamber avaneb Lossi tänavale

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossikambri käsitööpoe avanud Elo Talvoja ja Anders Mollberg usuvad, et Lossi tänava poolse ukse taastamine aitab nende äri edendada ning vanalinna nägu taas veidi tegusamaks muuta.
Lossikambri käsitööpoe avanud Elo Talvoja ja Anders Mollberg usuvad, et Lossi tänava poolse ukse taastamine aitab nende äri edendada ning vanalinna nägu taas veidi tegusamaks muuta. Foto: Marko Saarm

Viljandis Laidoneri platsi ääres toredas torniga majas tegutsev käsitööpood Lossikamber taastab eelolevateks hansapäevadeks hoone fassaadil ukse, mis ligi seitse kümnendit tagasi kinni naelutati.

«Võib öelda, et Lossikamber saab lõpuks oma nime vääriliseks ja avaneb Lossi tänavale,» põhjendas aasta eest avatud kaupluse perenaine Elo Talvoja. «Loodetavasti toob see edaspidi meile inimesi juurde, aga aitab ka vanalinnas kunagi valitsenud tegusat õhustikku taastada.»

Eile eemaldas Elo Talvoja rootslasest abikaasa Anders Mollberg omaaegse ukse asukohast akna, mille kaudu ta oli eelmisel suvel nii hansapäevalistele kui pärimusmuusika festivali külalistele kohvi pakkunud. Uus uks toodi kohale Paalalinnas tegutsevate meistrimeeste tislerikojast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles